Bagagekluizen in Barcelona – Jouw koffers zijn veilig!

Ik kan me niet bedenken waar ik meer van hou dan reizen, maar één ding waar ik een hekel aan heb als ik aan het reizen ben – rondzeulen met een koffer. Dit zal je niet gebeuren in deze stad, omdat er verschillende bagagekluizen in Barcelona zijn. Dit zijn plekken waar je naar toe kunt gaan als je niet weet te doen met de bagage voor/na check-in/out van je appartement.

Alle klanten die met Oh-Barcelona boeken hebben het makkelijk – zij kunnen hun bagage achterlaten op ons kantoor, maar alles van maandag tot en met vrijdag tussen 11:00 en 20:00. In alle andere gevallen zijn hier enkele andere suggesties.

Bagageruimte op de luchthaven in Barcelona (El Prat)

De luchthaven van Barcelona heeft een plaats gereserveerd in de terminal 1B voor diegene die behoefte heeft aan een bagagekluis. Het is gelegen op verdieping 0 van T1, een verdieping onder La Plaza

(Het zou logischer zijn om een ruimte te hebben in T2, aangezien daar het treinstation is, maar naar verwachting zal er in een paar jaar een metrostation komen dat T1 direct verbind met het centrum).

De lockers zijn 24 uur per dag, 365 dagen per jaar beschikbaar en er zijn drie prijzen afhankelijk van de grootte van de bagage. De grote locker kost €5,80, middel €5,10 en klein €4,50 per 24 uur.

Je hebt twee opties als je land op T2. De eerste zou zijn om een transfer naar de T1 te maken, de andere, meestal beter, je bagage achterlaten bij de kassa van Sants station wanneer je reist naar het centrum.

Consigna equipaje Fila Maletas
Bagageruimte op het station Sants

Sants station heeft ook een veilige ruimte voor bagage. De ruimte ligt naast de McDonalds, zodat je niet lang hoeft te zoeken. De ruimte wordt 24 uur per dag bewaakt door camera’s en bewakers, zodat je bagage in veilige handen is. Daarnaast is de dienst 365 dagen per jaar beschikbaar tussen 05:30 – 23:00.

Kleine locker Grote locker
Hoogte 80 cm 90 cm
Lengte 60 cm 60 cm
Breedte 50 cm 40 cm
Prijs 3 € 4,5 €
Bagageruimte op la Estació del Nord

Maleta Internaciona

Ook op dit station is het mogelijk om je tassen koffers achter te laten, met name tussen 05:30 – 13:00. Het probleem is dat het niet zo goed verbonden is met Sants, maar het zal de beste optie zijn als je daar een woning in de buurt hebt. Op la Estació del Nord, net als in Sants, zijn er ook speciale lockers (2 meter x 25 centimeter) voor andere soorten bagage, zoals ski’s of surfplanken. In dit geval zullen de kosten 5 euro per 24 uur zijn.

Kleine locker Grote locker
Hoogte 76 cm 91 cm
Lengte 61 cm 55 cm
Breedte 28 cm 51 cm
Prijs 3,5 € 5 €
Bagageruimte in het centrum van Barcelona

Consigna MaletasIn de stad zijn er andere mogelijkheden om bagage op te bergen, zoals de Sant Bertan Marine Terminal* Ferris, ideaal voor diegenen die reizen per boot. De prijzen en de afmetingen zijn vergelijkbaar, maar is slechts open van 09:00 – 13:00 en 16:00 – 23:00.

Locker Barcelona heeft een groot voordeel ten opzichte van de andere, het is gelegen in het hart van Barcelona, vijf minuten van Plaça Catalunya. C.Estruc, 36 08002. Het is geopend tussen 09:30 – 21:00, maar in de zomer opent en sluit het een uur eerder.

Kleine locker Grote locker Locker XXL
Hoogte 50 cm 80 cm 90 cm
Lengte 45 cm 60 cm 90 cm
Breedte 40 cm 40 cm 50 cm
Prijs 3,5 € 5,5 € 7,5 €

En het beste van alles… het is 3×2 promotie! Laat uw bagage 3 dagen achter en je betaalt er slechts twee. Daarnaast heb je gratis toegang tot je bagage voor drie dagen.

Nu heb je al één ding minder om zorgen over te maken als je van plan bent om naar Barcelona te komen! Bijna iedereen gebruikt de laatste dag om te winkelen of om nog een keer extra te genieten van al het moois dat Barcelona te bieden heeft en dan wil je niet de hele tijd je koffer achter je aanslepen.

Als je van plan bent om naar Barcelona te komen of je wilt je ervaringen delen, laat dan een reactie achter hieronder.

2 REACTIES

    • Helaas is er geen bagagedepot op de haven van Barcelona zelf. De haven Port Vell heeft 7 verschillende cruise terminals. Vanaf de verste terminal is het ongeveer 15 minuten lopen naar La Rambla. Het is mogelijk om vanaf elke cruise terminal de “Blue Bus” te nemen die u naar de kolom van Columbus brengt, deze ligt 1 minuut van La Rambla vandaan. Vanaf de kolom van Columbus kunt u gemakkelijk de metro nemen; u moet dan naar het metro station Drassannes (ongeveer 5 minuten van de kolom vandaan), waar u de groene lijn kunt nemen. Van daaruit kunt u de bovenstaande bagagedepots bereiken, bijvoorbeeld die van Sants aangezien Sants Estacion ook op de groene lijn zit. Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Wanneer je meer vragen hebt, hoor ik het graag. Ik wens je alvast een fijn verblijf toe in Barcelona. Saludos, Guido

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here